PPL Certificaat

PPL Certificaat.

Om te mogen vliegen met mijn cherry moet er een certificaat gehaald worden. Zeg maar het vliegbewijs.

De opleiding daartoe volg ik bij MATC, de nederlandse vliegschool van de MAF. Deze vliegschool is gevestigd op vliegveld Teuge.

Theorie met goed gevolg kunnen afsluiten binnen de gestelde 18 maand

Na je theoriecertificaat heb je 24 maanden om je praktijk met goed gevolg af te ronden, anders mag je alles overdoen. Voor RPL is dat 36 maanden.

Je hebt 24 maanden de tijd om na het laatste theorieexamen het praktijkgedeelte af te ronden. Dan moet dus eerst de Cherry af zijn.

Op 19 maart 2011 kregen we nog een proefles praktijk aangeboden door MATC. Dit was een gratis aanbod om ons even te laten proeven aan het vliegen zelf. Je zou het ook kunnen omschrijven als de "verleiding". Dit moet je dus niet te vaak doen, anders krijg je de Cherry niet af. Bedankt mannen van MATC, dit motiveert enorm, daar doe je het voor.

 

Inmiddels heb ik besloten niet door te gaan voor het PPL maar voor een LAPL. Met een LAPL mag je ook naar het buitenland, mag je een 4 persoons vliegtuig vliegen, mag je niet zwaarder dan 2000 kilo vliegen en moet je netjes in Europa blijven. Allemaal doingen die perfect in mijn wensenlijstje passen.

 

Het examen is iets eenvoudiger en de keuringseisen iets minder zwaar, en het is een stuk goedkoper. Dus LAPL.