Wie ben ik

Het is niet mijn bedoeling om alles over mijzelf te vertellen, het is niet mijn bedoeling om mijn hele familieverhaal op internet te zetten zoals men op hyves gewend is te doen, ik wil alleen iets vertellen over modelvliegen en de bouw van mijn Cherry.

Vanaf mijn vijftiende levensjaar ben ik een beetje Iverslingerd geraakt aan modelvliegen. Alsvijftienjarige jongen ging ik vaak kijken in genemuiden bij MVC Albatros. Met een beetje gevoel voor techniek is het niet moeilijk om gegrepen te worden door deze interessante hobby. Samen met mijn broer Harm hebben we heel wat uurtjes doorgebracht op de modelbouwzolder maar ook op het vliegveld.

Tot mij 45e levensjaar heb ik met een onderbreking van een jaar of 8 eigenlijk wel elke zaterdag gevlogen. Les geven en examineren is iets wat ik erg veel, en met veel plezier, gedaan heb. Wat is er leuker dan mensen iets leren.

En dan opeens wil je nog wel eens iets groter. Nou daar is ook genoeg in te koop, meer dan je maken kunt.

Ik vind het een ontspanning om na mijn werk in mijn werkplaats te werken aan mijn Cherry. Het gebeurt vaak dat ik dan allerlei dingen die in mijn hoofd spelen de revu laat passeren. Je hoofd leeg maken is dan heel fijn. Daarnaast moet je naturlijk je werk wel doen. Maar doordat je hier heel andere dingen doet vergeet je je werk weer.

Ik ben redelijk handig met hout, metaal, epoxy, glasvezeldoek enz. Ik heb in het verleden eens leren lassen, hardsolderen, solderen, draaien frezen enz. Best makkelijk als je alles zelf een beetje kunt, maar dat moeten eigenlijk ook weer niet teveel mensen weten. (moet je het nodig op het internet plaatsen).

Daarnaast is het ook handig als je iets weet over motoren, hydrauliek en electro. Al deze zaken komen vroeg of laat bij de bouw van een vliegtuig allemaal voorbij. Ik red me daar aardig mee.

Wat ook erg leuk is is de belangstelling die er getoond wordt door mensen die zomaar binnenlopen in mijn werkplaatsje terwijl ik bezig ben met mijn Cherry. Het is natuurlijk erg interessant om bij zo'n project even te snuffelen. Ik vind het leuk dat mensen belangstelling hebben, en dat ze me dan een beetje van het werk afhouden vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg, praten men mensen is ook leuk.