Zitbankje

Het stoeltje.

Dit onderdeel heeft aanvankelijk een wat slordig uiterlijk. Het lijkt alsof het in het donker gemaakt is. Eén leuk detail, het is gemaakt van kevlar. Met een beetje goede wil is dit exemplaar te restaureren tot een toonbaar exemplaar  wat wel de nodige extra stevigheid bezit doordat het van een hele sterke vezel is gemaakt. Dit kost nog veel tijd. Ook het feit dat hier nu de flaphandel doorheen moet komen geeft al wat extra werk, maar is goed te doen. Nu nog bijwerken. Er dienen plooien weggewerkt te worden en de kevlar bekleding blijkt wat slordig om het stoeltje heen gedrapeerd te zijn. De schuurmachine maakt een tweetal avonden overuren om de ergste hobbels weg te werken. Na bijwerken met epoxy plamuur die ik zelf maak uit epoxy, verharder en micro balloons. Deze plamuur is heel goed te verwerken en het schuurpapier raakt hier niet verstopt van.
Na het primeren heb ik pantsercoating op het stoeltje gezet met de kwast, dit vult mooi en het stoeltje krijgt hierdoor weer een toonbare aanblik.Overigens zit het stoeltje verrassend goed, de hoek van de zitting ten opzichte van de rugleuning is zo goed dat je dit bijna relaxed kunt noemen. Het bankje zal met leer bekleed worden door de firma Calypso uit Zwartsluis. Alle Cherry stoeltjes die ik gezien heb met stoffen bekleding zijn enigszins vuil. Dit komt doordat men tijdens het instappen met één voet op de zitting moet gaan staan. Kennelijk komt er dan wel eens iets meer mee. Leer is makkelijker schoon te houden en is ook bij langdurige zits geen probleem.

Intussen is het stoeltje bekleed.

Het stoeltje is met leer bekleed, omdat je na een paar uur vliegen niet vast moet plakken aan de stoel door niet ademend skai. Ik heb het van twee kleuren laten maken omdat dat gewoon mooier is. Rood met geel. Het rode is van leer gemaakt, de randen heb ik van skai laten maken. Het stoeltje is mooier geworden dan dat het ooit in mijn dromen geweest is. Echt een stukje vakwerk van de firma Calypso. Dit is echt een bedrijf die ik iedereen kan aanbevelen. Het zijn niet alleen aardige mensen, maar ze weten ook goed waar ze het over hebben, en denken samen met je mee om een goede oplossing te vinden.  Prachtig.De zijkanten van de cockpit heb ik ook bekleed met skai. Mocht het zo zijn dat je me zoekt, dan zit ik misschien wel in mijn bankje.

 

En dat bnkje zit ijn de praktijk wel zo heerlijk. Gewoon net als thuis op de bank, maar dan nog moooier om je heen.

 

Het Harnas.

De vierpunts veiligheidsgordels komen uit amerika en passen perfect.
Ook tussen beide stoeltjes heb ik een afdekplaat gemaakt waardoor er straks geen spullen onderin het vliegtuig kunnen vallen. het geheel krijgt daardoor al een leuk beeld van het interieur. De console tussen te tunnel en het dahbord is inmiddels ook klaar, de trim instelling is hier straks af te lezen en de leds voor de onderstelcheck komen hier ook in. Groene leds voor het ondertel in uitgeklapte toestand, Rood wanneer het ingeklapt is. Echter de rode gaan pas branden als de motor minder dan half gas draait.

Ook de handel om het onderstel te bedienen valt mooi tussen de stoelen in en is goed te bedienen.

 

Midden tussen deze handels zit de handrem (alu met hout). Om onduidelijke reden denkt iedereen dat dit het handvat is van een aardappelschilmesje. Raar maar niet waar.