Hoe is het gekomen

Via een kennis wist ik dat er een Cherry half afgebouwd stond in Doornspijk, welke door de eigenaar niet afgebouwd zou worden. Nadat ik de eigenaar bezocht heb heb ik de Cherry geïnspecteerd. Daarbij kwam ik tot de conclusie dat dit vliegtuig heel goed thuis gebouwd kon worden vanwege de materialen en de techniek die gebruikt werd, en vanwege de compacte afmetingen.

Er moeten dan echter nog twee drempels geslecht worden. De eerste twee drempels zijn hoe vertel ik het thuis, en daarnaast moet er eigenlijk een proefvlucht gemaakt worden met een Cherry. Mijn vrouw was direct enthousiast, en Gert Post biedt aan om de proefvlucht met zijn Cherry, de PH-POS, die op Teuge gestald uit te voeren.

 

Overeenkomst

Het is eigenlijk net zoiets is als een modelvliegtuig bouwen, alleen is het hout soms dikker en de vlakken groter. Een beetje kort door de bocht, dat wel, maar toch er zijn veel dingen die je in een modelvliegtuig hetzelfde doet.

Met Gert een afspraak gemaakt om op een bepaalde dag een testvlucht te maken in de Cherry van Gert. Woensdag 4-6-2009 zullen we gaan. Echter dit kon niet doorgaan. 

We maken een nieuwe afspraak voor 26 juni. Op die datum proberen we het opnieuw en gaan met de Cherry omhoog. Nadat Gert de kist op hoogte bracht gaf hij mij de stick en zei “zo nu is hij voor jou”. Nou dat had ik dus beter niet kunnen doen. Wat opviel is dat het ding stuurt als een modelvliegtuig. Prachtig. Vervolgafspraak gemaakt op 7-juli 2009 waarop ik de Cherry van Gert gekocht heb. 20 juli heb ik samen met mijn zoon Klaas de Cherry opgehaald nadat we de aanhanger van Bart Kroes bij Jan Hermsen in Cuijk opgehaald hebben. Ook op de terugweg even langs geweest bij de Arnhemse Fijnhouthandel waar we enkele planken oregon pine haalden en een paar plaatjes triplex. Aan het eind van de dag zijn we met Cherry thuisgekomen en hebben het ding zo rap mogelijk binnengezet om niet het hele dorp in de beroering te brengen.

 

Zo en nu aan de slag.